De Vastgoedfraude by Vasco van der Boon, Gerben van der Marel

By Vasco van der Boon, Gerben van der Marel

Op thirteen november 2007 doen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie op ruim vijftig adressen in Nederland invallen. Een strafrechtelijk onderzoek legt een wijdvertakt fraudenetwerk aan de most sensible van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. De omvangrijke fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en Rabobank die justitie in kaart brengt, is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen.

De verdachte projectontwikkelaars, pensioenfondsdirecteuren en vastgoedhandelaren konden jarenlang, met hulp van accountants, bankiers en notarissen, ongestoord tientallen miljoenen bij hun bedrijven wegsluizen, zo is de verdenking. Het voormalige Bouwfonds en Philips Pensioenfonds claimen een kwart miljard euro schade te lijden.

In het najaar van 2009 begint het monsterproces. Sinds de spectaculaire inval van justitie in 2007 volgen de journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor Het Financieele Dagblad de ontwikkelingen in de zaak rond de grootste bedrijfsinbraak in Nederland ooit. De vastgoedfraude beschrijft voor het eerst de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons-cultuur, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders.

Show description

Read Online or Download De Vastgoedfraude PDF

Best Other books

Origami Insects I.

Japanese/English booklet full of insect types starting from intermediate to super-complex point. transparent, effortless to stick with diagrams with clothier notes and information in addition to CP's (Crease styles) for all types. hugely prompt!

Caesar: Selections from his Commentarii De Bello Gallico

This article offers unadapted Latin passages from the Commentarii De Bello Gallico: ebook 1. 1 7; ebook four. 24 35 and the 1st sentence of bankruptcy 36; booklet five. 24 forty eight; booklet 6. thirteen 20 and the English of Books 1, 6, and 7
It contains the entire required English and Latin decisions from Caesar's De Bello Gallico for the 2012-2013 AP* Curriculum.

Features:
Introduction contains old context, an summary of the Roman military, and Caesar as basic, flesh presser, and Writer
Latin textual content observed through same-page notes (grammatical, literary, ancient, contextual)
Same-page working vocabulary
Pull-out vocabulary
Complete Latin-English glossary
Online grammatical appendix
Select bibliography
Eight newly-created maps
19 black-and-white illustrations
Appendix: Figures of Speech

My Mobile (January 2015)

Tested
Samsung Galaxy notice 4
HTC One (M8 Eye)
Microsoft Lumia 535
HP Omni 10

and extra

Great Transition: The Promise and Lure of the Times Ahead

The planetary section of historical past has began, yet its final form is profoundly doubtful. Will worldwide improvement veer towards an international of impoverished humans, cultures and nature? Or will there be a good Transition towards a way forward for enriched lives, human harmony and environmental sustainability? those questions are addressed within the path-breaking essay nice Transition: The Promise and trap of the days forward.

Extra resources for De Vastgoedfraude

Sample text

Zijn onafscheidelijke koffer is altijd leeg, bezweren mensen die er weleens een blik in konden werpen. De fixatie op materieel succes levert Jan van Vlijmen in Heemstede een andere bijnaam op: Rupsje Nooitgenoeg. Zo noemen buurtbewoners rond villa Bloemenoord aan de Kadijk hun buurman vanwege zijn aanhoudende pogingen het omringende land te kopen. Hij start een rechtszaak tegen een buurvrouw om haar grond naast zijn landgoed te verkrijgen. De ouders van Jan overwegen volgens bronnen in Heemstede te verhuizen naar België om de fall-out te ontvluchten van de vastgoedfraudezaak waarin hun zoon de hoofdverdachte is.

Hij heeft vrienden en nauwe zakenpartners bij de meest vooraanstaande en vermogende families van Nederland, zoals de familie Fentener van Vlissingen van het grootste familiebedrijf van Nederland, de Steenkolen Handels Vereeniging (SHV), en de familie De Pont van beleggingsmaatschappij Janivo. Tot zijn zakenpartners behoren ook investeerder Roel Pieper en de Twentse miljardair Dik Wessels van bouwer VolkerWessels en internetbedrijf World Online. Zelf is Van Vlijmen ook niet onbemiddeld. Zijn eerste geld verdient hij, evenals de familie De Pont, met de handel in auto’s.

Minstens eenmaal per jaar komt hij over uit Amerika, voor de jaarlijkse wandeltocht van de vier broers met hun vader door de Alpen.

Download PDF sample

Rated 4.23 of 5 – based on 33 votes